Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 24 april 2015

Vecka 17

Denna vecka har handlat om världsboksdagen. Barnen har läst en bok och i veckan har vi använt oss av läsfixarna och skapat en "Läsgodispåse". Det var lite pyssel med att klippa skriva, rita och klistra påsarna.


På den ena sidan skrev de titeln, författaren och illustratören. De ritade en bild som passade  till boken. På baksidan skrev de en kort sammanfattning. På ena kortsidan skrev och ritade de huvudpersonen och på den andre vilken genrer. Det var det klurigaste att tänka ut vilken genrer boken hör till. På undersidan skrev de ett kort omdöme. I påsen la de sen en liten sak som symboliserar något som händer i boken. För att få påsarna så här fina så gav vi dem feedback på hur de kunde förbättra sin text t.ex inte bara skriva att boken var bra utan ocks¨varför den var bra. På det viset tog de ett steg framåt i sina formuleringar.


På Världsbokdagen den 23/4 läste vi hela förmiddagen. Barnen läste tyst i 20 minuter och jag läste högt i 30 min. Hela klassen löste en quiz som vår bibliotikarie hade gjort. Utslagsfrågan var att gissa hur många karameller det är i burken. Inte helt lätt. Klassen enades med att gissa på 573 st. Den klass som vinner ska få en läsmysstund med tårta, saft och bokprat med Anna-Carin.


Vi tittade så klart på utställningen...


...och letade efter våra påsar.


Vi har jobbat med annat också denna vecka. I matten har vi arbetat med subtraktion med växling. Det går bra men det krävs lite mer tankearbete. Som avkoppling lekte vi lte med olika tal och strategier. Kan ni se vilket tal vi har lekt med här?Nu har vi på alvar börjat träna på vår rymdmusikal. Vi kommer att visa upp den i maj. Vi återkommer med datum. Vi kommer att skriva en rymdsaga också men sen släpper vi rymden och kommer att jobba kring temat Kropp och hälsa. Det blir det sista temat vi gör tillsammans innan sommaren.På måndag ska vi nosa på nätet igen. Då kommer Anna-Carin och Helen och pratar vidare om hur man kan använda datorn och nätet på ett bra sätt.

Nästa vecka är sista veckan vi har Diamantjakten i läxa. Då ska de läsa texten och träna på ord som ofta blir felstavade. Vi kommer att påbörja arbetet att skriva ned dessa ord i skolan. Sen får de träna hemma och skriva meningar med orden i. Läxan är till onsdag eftersom vi är i skogen hela torsdag.

De som simmar på onsdag åker iväg som vanligt. Fredagsgruppen missar sin gång eftersom det är 1maj. Det kommer en klämfredag till i maj så för att det inte ska drabba fredagsgruppen igen så kommer de få åka till badet onsdag den 13/5 i stället för onsdagsgruppen.

Valborgsvandring

Torsdagen den 30 april åker vi i F-5 B till Risen.
Skolan bjuder på en grillad korv men ta med extra matsäck så att alla håller sig mätta hela dagen. Det är bra att ha dricka i flaska (ej glas) med skruvkork och en ryggsäck som går bra att bära hela dagen. 

Vi åker oavsett väder och därför är det viktigt att tänka på att ha kläder efter väder. Ta gärna med något att sitta på. 

Vi samlas som vanligt i klassrummet 8.15 på morgonen och vi beräknar att vara tillbaka på skolan ca. 14.00.

Vi ser fram emot en trevlig dag!V. 18SkolaFritids
MåndagNosa på nätet

Idrottshallen
TisdagBesöka Klubben

Utedag

OnsdagBad
Läxa
Krille

TorsdagValborgsvandringFredag1 maj


Trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar