Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 16 oktober 2015

v. 42


Denna vecka har vi arbetat med V. Vi har pratat om vildsvin. Det är stora djur som springer omkring och bökar o våra skogar. Vi såg vildsvinsspår när vi var i skogen här om veckan. De kan bli upp till 1m höga. Ett dörrhandtag sitter på 1m höjd så barnen kunde utifrån handtagen på dörrarna se hur höga de kan bli. Visste ni förresten att ett vildsvin inte har knorr på svansen men är glada ändå?



Nu i veckan har vi börjat arbeta med att dela tal. Vi arbeta praktiskt med kapsyler där de får lägga kapsylerna på olika sätt och genom att vara ett visst antal barn som delar upp sig i två rockringar på olika sätt. Vi tar reda på hur många olika sätt ett tal kan delas. De får även tänka på papper. Detta gör vi för att få känslan för ett tals värde, antalsuppfattning och hur man kan laborera med ett tal. Denna kunskap underlättar mattetänket i framtiden.


Vi tränar också på att skriva siffrorna på rätt sätt och så fint vi kan. Först tränar de på en witheboard, sen på papper.



Till sist får de skriva tio tvåor och kryssa för de två som de tyckte blev finast. En kamrat får kryssa i de två tvåor som den tycker är finast. Därefter får de motivera för varandra varför de tycker så. Här tränar de på att sätta ord på det de har gjort. De får använda sig av olika begrepp och argumentera. De tränar även på att lyssna på varandra.



Vi har också hunnit med att prata om hösten. Då har vi tittat på filmer om vad som händer på hösten både i naturen och med djuren. Vi har skrivit meningar och samtidigt övat på modelltexter med ordbilden "på". På hösten....
Barnen har gjort fina höstträd och så har vi haft en höstquiz.



Till sist en härlig rastbild.
Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar