Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 18 december 2015

Vecka 51

Sista veckan innan julledigheten. Givetvis har vi arbetat med bokstaven J och haft jultema i veckan. På vår j-utställning har vi haft jultomtar, julgranar, en Jedi väldigt passande nu när STAR WARS  filmen hade premier i veckan.



 I vårt jultema pratade vi om vilka juldagar som vi har och vad man gjorde förr dessa dagar. Barnen fick denna gång använda penna och papper för att skriva. Här fick de träna den kommunikativa förmågan för att göra sig förstådd i skrift. De tränade på att forma bokstäver, följa skrivlinjen, ha mellanrum mellan orden, börja med stor bokstav och sluta med punkt.  



Vi gick till församlingshemmet för att se deras julspel. I årets julspel var det mycket musik och humor. Mycket trevligt.



En del julpyssel har det också blivit.


För att vila från all jul så arbetade vi med att repeterar det vi har arbetat med i matte under hösten. Här tränas talraden och talkamraterna till talet 7. Det är viktigt att träna på olika sätt och med olika material. Ipaden har många roliga appar men det är roligt att sortera och lägga talraden med brickor som man kan ta i också.


Nu tar vi en paus i skolarbetet och tar ett välbehövligt jullov.
Jag vill önska er alla en riktigt 
GOD JUL och GOTT NYTT ÅR





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar