Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 9 september 2016

Vecka 36

Veckan startade med vårt OS tema. Nu reser vi runt till de olika världsdelarna. Barnen är i sina landsgrupper (åldersblandade) och besöker en världsdel varje vecka. Vi har en halvdag i veckan till detta. Det kan vara allt möjligt de får göra men det har anknytning till länderna som ligger i den världsdel de besöker. Jag ansvarar för Sydamerika och på min station bakar vi Arepa och knyter vänskapsband.

 Här hjälps liten och stor åt att måtta upp ingredienserna för att kunna baka arepa. 

 De hjälps åt att steka bröden som vi sedan festar på.

 Det är inte helt lätt att fläta eller knyta vänskapsband men med hjälp av varandra så går det.

I matten arbetar vi med talraden 0-100 (1000). En annan form av talrad är termometern. Där har talraden även en minussida. För att träna på att avläsa en termometer spelade vi bingo.



I vårt klassrumstema Rymden pratade vi om hur stjärnorna bildades och vår galax Vintergatan. När vi hade sett på film och diskuterat den så målade barnen.

  Vi hade gjort en gemensam faktatext som barnen sen skrev av. Här tränar vi även välskrivning, meningsbyggnad och stavning.

Vi pratar mycket om hur man är som kamrater. Vi har vår klubb "Coola Kompisar" där vi tillsammans har skrivit ned hur en cool kompis är. Idag pratade vi om vad som händer om man blir slagen eller får tråkiga kommentarer. Barnen fick säga taskiga saker som de hör, eller sagt eller någon har sagt till dem. För var kommentar slog jag ena sidan av äpplet i bordet. Alla kände igen sig i att ord också kan kännas som en smäll. Utanpå syntes inget men äpplet var mjukt på ena sidan och hårt på andra. När vi delade äpplet syntes det tydligt hur brunt och skadat äpplet var på den slagna sidan. Detta symboliserar att på utsidan syns inte alla slagen men man blir mjuk och ömtålig och orkar inte stå emot på samma sätt som den hårda sidan som inte har fått slag och kommentarer. På insidan blir man skadad och det finns kvar. De har nu fått en bild av vad som händer när man är taskig och när något tråkigt händer så kan vi i fortsättningen prata om äpplet.



 Vi avslutade veckan med att få testa på Budo. De fick lära sig räkna till tre på japanska.

 Här tränar de på att falla baklänges.
 I Budo är det viktigt att visa respekt för varandra.

 Här tränar de på hur man gör om någon håller en fast bakifrån.

Och här om någon håller fast bägge armarna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar