Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 2 september 2011

Veckobrev v 36

Nu har det gått en vecka till. Barnen tyckte det kändes som att veckan hade varit i två dagar, och det håller jag med om. Barnen har arbetat flitigt och börjar nog känna sig hemma. De är väldigt pratglada, men vi jobbar på att det ska vara lugnt och tyst när de arbetar.

I veckan som har gått har vi börjat titta på Fem myror är fler än fyra elefanter. Vi ser ett avsnitt i taget på den bokstav som vi arbetar med. Detta har varit mycket uppskattat.

På tisdag är det FOTOGRAFERING. Både klassfoto och individuellt foto.

Jag vill även denna vecka slå ett slag för bloggen. Bli gärna medlemmar så är det smidigare att komma in och titta på den. Det blir ni genom att klicka på bli medlem i högerkanten av bloggen. 

I veckan som kommer nu har vi som mål.
  • Läs- och skrivutveckling Vi fortsätter arbetet med bokstaven A. Ta gärna med något som börjar på bokstaven A till vårt bokstavsbord. I veckan som gick satt det ankor och apor på bordet. Nytt för denna vecka är att barnen ska få sin läsebok ”Vi läser”. Den köptes in förra året och är till låns. Vi hoppas på att kunna använda dessa böcker flera år framåt så vi ber er att förvara den i den blå mappen som följer med och vara rädda om den. Vi ska skriva lite i veckan. Barnen får skriva vad de vill efter sin egen förmåga. Det är en start i att förmedla sig på papper.
  • Läxa Nu får barnen sin första läxa. De får den på måndag och har den till torsdag. Det är en läsläxa i Vi läser s. 10-11. Läxan individualiseras genom att vi lägger till småböcker så att alla barn får en utmaning. Mer information om hur ni hjälper era barn med läxan får ni med ”Vi läser”
  • Matten Vi lägger mönsterarbetet åt sidan lite och arbetar med talraden 0-10 där barnen ska träna på att skriva siffrorna rätt och arbeta med antal, talens grannar (vilket tal som kommer före/efter) och ordningstalen 1:a, 2:a, 3:e osv. Barnen har byggt taltrappor som ni kan se i bloggen.
  • So/No Förra veckan skulle vi ha börjat titta på Rönnen men Ulla hade hittat så fina svampar så det blev svamparbete i stället. Ulla fortsätter med svampar i denna vecka också. Vi kommer att gå ut för att titta på Rönnen och plocka bären. Av bären ska vi göra vackra saker.


v. 35
skola
fritids
Måndag
Läxa till torsdag i Vi läser s.10-11
Idrottshallen
Tisdag
Fotografering
Båtlekan
Onsdag
Kör, alla följer med de tre första veckorna för att prova på.
Utelek
Torsdag
Musik
Fredag
Idrott, utomhus. Vi ger besked när vi börjar inomhus.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar