Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 30 september 2011

Veckobrev v 40

I veckan som har gått har vi arbetat med bokstaven L och tränat på att skriva fina l. På bokstavsutställningen har det varit lemurer, luft, ljus, läppglans, lampa, legogubbe m.m. Veckans pyssel på bokstaven L blev fina larver. Bild på dem kommer nästa vecka. I matten har vi arbetat med talens grannar både genom spel, eget arbete på papper och via ett datorprogram. I vårt tema om ”Året runt” har vi pratat om att på hösten skördar man och många har skördefest. Ordet höst betyder just hösta eller skörda. Vi har smakat, känt och luktat på rotfrukter, grönsaker och kryddväxter. Av det som blev över gjorde vi festliga skulpturer som ni kan se här på bloggen. Vi har bakat en morotskaka och en squashkaka. På gympan spelade de droppboll. Jag var med i början och de var riktigt duktiga.

Elevens val. Barnen gjorde sitt val och var iväg i sina grupper i onsdags. Det var riktigt trevligt och alla barn verkade ha haft roligt. Det är kul också att träffa de andra i 1:orna.

I veckan som kommer.

  • Läs- och skrivutveckling Vi arbetar med bokstaven R. Ta gärna med något som börjar på bokstaven R till vårt bokstavsbord. Månkemire kommer att berätta om bokstaven R och vi ska träna på att skriva den fint. I ”Vi läser” kommer vi att arbeta mer med R och att bygga meningar på olika sätt.
  • Läxa Ges på måndag och ska arbetas med hemma till fredag. Jag ska på fortbildning på torsdag så därför är läxan till fredag.  
  • Matten Vi fortsätter vårt arbete med talraden 0-10 och arbeta med udda och jämna tal.
  • So/No Vi kommer att titta lite närmre på kostcirkeln och summera vad som hände i september. 
  • Bad på Bråhögsbadet Ingen idrott utan ta med badkläder och handduk. Ta gärna med en extra frukt eller smörgås som de kan äta innan de åker. De äter lunch senare den dagen.

Till veckan tar vi emot en kille som heter Andreas och som studerar till fritidspedagog. Han kommer att vara med i våra klasser. Denna termin är han här en vecka sen kommer han fyra veckor under vårterminen.


v. 40
skola
fritids
Måndag
Läxa till fredag i Vi läser  OBS!
Idrottshallen
Tisdag

Båtlekan
Onsdag
Studiedag
Äpple och potatistryck
Torsdag
Mette och Gundela är på kurs, Ulla och Björn Eriksson är i klassen.
Fredag
Bad på Bråhögsbadet



Trevlig vecka
Mette, Gundela och Ulla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar