Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 23 september 2011

Veckobrev v 39

I veckan som har gått har vi arbetat med bokstaven O och tränat på att skriva fina o. Som ni ser här på bloggen har barnen gjort fina ormar av slipsarna de hade med sig. I matten har vi arbetat med siffrorna och talraden 0-10. Vi har byggt taltrappor och övat på att räkna fram och baklänges. I måndags var vi ute på eftermiddagen och hade både matte och svenska. De fick bl.a. hämta saker med a, s, och o i ordet. Ex. blad, sten, blomma. Vi arbetade också med dubbelt och hälften och de fick hämta dubbelt så många sker som jag hade eller hälften så många saker som jag hade.

Vi hade en härlig utflykt till Lomma skog. Barnen byggde kojor, hittade grodor och svampar. Alla lekte fint och myste med sina matsäckar. Vi pratade om höstdagjämning.

Elevens val. På måndag ska barnen göra sitt val. Valet de kan göra är att vara med på kör hela terminen eller delta i olika aktiviteter i klassrummet som matteaktiviteter, drama och något för fingermotoriken. De tre alternativen till kör kan man inte välja mellan utan de som väljer bort kören kommer att få göra dessa tre saker. Nytt val görs efter jul.  

I veckan som kommer.
  • Läs- och skrivutveckling Vi arbetar med bokstaven L. Ta gärna med något som börjar på bokstaven L till vårt bokstavsbord. Månkemire kommer att berätta om bokstaven L och vi ska träna på att skriva den fint. I ”Vi läser” kommer vi att arbeta mer med L och att sätta ihop meningar med ordbilderna från förra vecka och de nya som är ett och du. Vi kommer att ljuda ihop ord av de bokstäver vi har arbetat med tills nu.
  • Läxa Ges på måndag och ska arbetas med hemma till torsdag. Mer instruktioner om de får ni med läxan.
  • Matten Vi fortsätter vårt arbete med talraden 0-10 där barnen ska träna på att skriva siffrorna rätt och arbeta med antal, talens grannar.
  • So/No Vi kommer att prata om skördetid och titta mer på grönsaker och smaka på dem. Denna vecka ska de baka.  
  • Idrott från och med nu är det idrott inomhus.
v. 39
skola
fritids
Måndag
Ta med något på L
Idrottshallen
Tisdag

Båtlekan
Onsdag
Elevens val
Äpple och potatistryck
Torsdag
Läsläxa
Fredag
Idrott, inomhus.


Trevlig vecka
Mette, Gundela och Ulla





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar