Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 13 januari 2012

Veckobrev v 3

Nu har första veckan på terminen gått. Det har varit en trevlig vecka. Barnen har arbetat på bra och varit glada. En härlig start på terminen. Vi har arbetat med bokstaven B, bollat med b-ord och tränat på att skriva den fint. Barnen har byggt fina båtar i lego.



 Vi har också tränat på att läsa och förstå instruktioner, t.ex. ” rita en svart orm, en grå sten och en brun kanin”. Vi tränar nu också på att skriva enbart med små bokstäver. En del barn skriver gärna med versaler (dvs. stora bokstäver). Nu är det dags att få in gemener (små bokstäver). Hjälp gärna era barn med det.
I matten har vi fortsatt arbetet med 10-kompisar. Det är bra om ni på ett lekfullt sätt tränar det hemma. Några barn upptäckte att om man kan 10-kompisar så kan man även 100-kompisar och 1000-kompisar. (2+8, 20+80. 200+800). Vi kommer att fortsätta med en liten matteläxa varje vecka då de tränar med bläddror kring talen 5-9.

Ulla fortsätter att experimentera med barnen. Denna vecka har de studerat friktion, tyngdkraft och tröghet. Varför trillar vi framåt eller bakåt när bussen bromsar eller gasar?
På onsdag går alla barn till kören för att känna på det igen. Alternativ till kör är Bibliotek med bokläsning och bokprat tillsammans med vår bibliotikarie Anna-Carin, sällskapsspel eller pingis. Ni kommer att få hem en valblankett. Kör väljer de för hela terminen. De andra alternativen kommer de att få prova på två av under terminens gång.

I veckan som kommer.

  • Läs- och skrivutveckling Vi arbetar med bokstaven Ö. Ta gärna med något som börjar på bokstaven Ö till vårt bokstavsbord. Månkemire kommer att berätta om bokstaven Ö och vi ska träna på att skriva den fint. Vi tränar på att läsa och följa instruktioner. I läsgrupperna läser vi och försöker återberätta vad vi har läst. Vi tränar på att skriva med små bokstäver och skriver enstaviga ord (ta, se, sy, få, le).
  • Matten Vi ska arbeta kring de fyra formerna cirkel, triangel, kvadrat och rektangel och ordningstalen.
  • So Vi pratar om hur vi firar trettonhelgen och tjugondedag jul.


v. 2
skola
fritids
Måndag
Läsläxa till torsdag, matteläxa till fredag ges
Idrottshallen
Tisdag

Båtlekan
Onsdag
Kör för alla

Torsdag
Läsläxa klar

Fredag
Idrott
Matteläxa klar


 

Trevlig vecka
Mette, Gundela och Ulla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar