Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 27 januari 2012

Veckobrev v 5

I veckan som har gått har vi arbetat med bokstaven H. Det är många härliga hundar på hyllan. Vi har fortsatt att tränat på att läsa och förstå instruktioner och tränat på att skriva korta berättelser till bilder.

I matten har vi har vi börjat arbeta med addition och lika-med-tecknet. Det har ni kunnat läsa om tidigare i bloggen. Barnen tränar flitigt på talkamraterna. De är riktigt duktiga när vi arbetar med det på fredagarna.

I dag fredag var klassen iväg och spelade bowling. Barnen var sprudlande glada när de kom hem och hade haft det jättebra. Flera hade lyckats få strike.

Vårt försök att låta barnen få vara på stora skolgården även på lunch rasten har fungerat bra i veckan. De har kommit in i tid, så vi fortsätter med det.

I veckan som kommer.

·                   Läs- och skrivutveckling Vi arbetar med bokstaven U. Ta gärna med något som börjar på bokstaven U till vårt bokstavsbord. Månkemire kommer att berätta om bokstaven U och vi ska träna på att skriva den fint. Vi tränar på att läsa och följa instruktioner. I läsgrupperna läser vi och försöker återberätta vad vi har läst. Vi tränar på att skriva små berättelser med små bokstäver och skriver enstaviga och tvåstaviga ord.
·                   Matten Vi fortsätter att arbeta addition och tar även in subtraktion. Vi tittar på vad som händer på tallinjen när man lägger till eller drar ifrån. Vi fortsätter även arbeta med lika-med-tecknet och öppna utsagor. Öppna utsagor är ex. __+4=5, 2+__=4, 6=__+4, 8=6+__. Det kan vara klurigt när man först måste se var lika-med-tecknet är och vad som står på var sida om det.
·                   So Vi ska arbeta med trafik. Vi kommer att prata om och titta på hur viktigt det är att använda ljus, reflex och hjälm när man cyklar och trafikskyltar.  



v. 5
skola
fritids
Måndag
Läsläxa till torsdag, matteläxa, träna på 7-kamraterna, till fredag
Idrottshallen
Tisdag

Båtlekan
Onsdag
Elevens val

Torsdag
Läsläxa klar

Fredag
Matteläxa klar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar