Kul att kunna

Kul att kunna

söndag 8 januari 2012

Veckobrev v 2

Veckobrev v 2                                              

Välkomna tillbaka till en ny termin. Hoppas att alla har haft ett skönt lov och är utvilade. Vi fortsätter denna termin med att öva upp färdigeten i att läsa, läsförståelse och skriva. I matten arbetar vi vidare med att dela upp tal, arbeta med talkompisar och kommer in på att räkna med addition och subtraktion. Vi ska också arbeta med former, klockan, hälften dubbelt, mäta och statestik. I So/No kommer vi att fortsätta prata om året och traditioner. Vi kommer också att arbeta kring smådjur, växter, naturen och vatten.

Till elevens val har barnen ny möjlighet att välja vad de vill göra denna termin. Kör kommer att kvarstå, de som vill fortsätta med det får göra det, de som vill börja nu får gärna göra det. På onsdag går alla barn till kören för att känna på det igen. Alternativ till kör kommer vi att berätta om i veckan för barnen.

I veckan som kommer.

  • Läs- och skrivutveckling Vi arbetar med bokstaven B. Ta gärna med något som börjar på bokstaven B till vårt bokstavsbord. Månkemire kommer att berätta om bokstaven B och vi ska träna på att skriva den fint.
  • Matten Vi fortsätter arbetet med att dela tal. Vi delar talet 10. Barnen kommer att få i matteläxa att träna på 10-kompisarna.
  • So Vi pratar om hur vi firar nyår.


v. 2
skola
fritids
Måndag
Studiedag

Tisdag
Matteläxa till fredag
Båtlekan
Onsdag
Kör för alla

Torsdag
Ingen läsläxa denna vecka

Fredag
Idrott
Matteläxa klar


 

Trevlig vecka
Mette, Gundela och Ulla



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar