Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 20 januari 2012

Veckobrev v 4

I veckan som har gått har vi arbetat med bokstaven Ö. Det är många ödlor som flyttade in på hyllan. Vi har tränat på att läsa och förstå instruktioner och tränat på att skriva korta enstaviga ord.


I matten har vi arbetat med geometriska former och upptäckt att trianglar kan bli kvadrater och kvadrater kan bli rektanglar. Vi har tränat begrepp som beskriver de olika formerna.



På fredag har vi inte idrott utan då åker vi till Malmö och Bowlar. Vi äter lunch lite senare så ta gärna med en smörgås eller rejäl frukt.

Vi har sen i höstas provat att barnen får vara på stora skolgården på tiorasten. Det har fungerat bra och de har kommit in i tid. Nu utökar vi det med att de även kan gå dit på lunchrasten. Det är lite svårare att hålla tiden då eftersom alla klasser inte går in samtidigt. Det finns klockor och barnen brukar räkna antal ringningar. Vi ger det ett försök.

Lappen om elevens val ska barnen ha med sig tillbaka på måndag.

I veckan som kommer:

·                   Läs- och skrivutveckling Vi arbetar med bokstaven H. Ta gärna med något som börjar på bokstaven H till vårt bokstavsbord. Månkemire kommer att berätta om bokstaven H och vi ska träna på att skriva den fint. Vi tränar på att läsa och följa instruktioner. I läsgrupperna läser vi och försöker återberätta vad vi har läst. Vi tränar på att skriva med små bokstäver och skriver enstaviga och tvåstaviga ord.
·                   Matten Vi ska börja arbeta mer med addition och träna på bra strategier att använda i addition. Ett begrepp som vi kommer att använda är ”störst först”. Med det menas att räkna från det största talet och lägg till det minsta. Ex. 2+4 är samma som 4+2 och är ett bättre utgångsläge. Barn som behöver räkna med material eller på sina fingrar behöver då inte räkna från början utan räkna vidare från 4. Mer om hur vi resonerar när vi räknar kommer jag att dela med mig framöver. Vi kommer att fortsätta med en liten matteläxa varje vecka då de tränar med bläddror kring talen 5-9. Med denna träning får de minnesbilder över tal som tillsammans blir ett annat. De automatiserar additionstal upp till 10.
·                   So Vi ska arbeta med trafik. Vi kommer att prata om och titta på hur viktigt det är att använda reflex.  



v. 4
skola
fritids
Måndag
Läsläxa till torsdag, matteläxa, träna på 8-kamraterna, till fredag
Idrottshallen
Tisdag

Båtlekan
Onsdag
Elevens val

Torsdag
Läsläxa klar

Fredag
Bowling i Malmö
Matteläxa klar





Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar