Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 27 april 2012

Veckobrev v 18

Denna vecka har vi arbetat med att bygga talen 11-20. Barnen har arbetat flitigt och kommit en bit på vägen. I sagoprojektet har vi pratat om olika författare och illustratörer och vad de har skrivit och ritat. Barnen har ritat och skrivit om sin favoritbok. I tema djur och vår har vi pratat om olika svenska vilda djur och vad som händer på våren och lövets kretslopp. I skogen i dag letade vi efter vårtecken och hittade vitsippor, tussilago, myror och en massa insekter. Björken hade fått musöron så nu är det dags att klippa rosorna. Vi hade med oss luppar och en ”insektsnyckel” dvs en galonmatta där insekterna var avbildade familjevis så att vi kunde artbestämma dem. Vi hade en underbar dag i skogen med mycket lek kojbygge också.

I veckan som kommer.

·                   Läs- och skrivutveckling Vi tränar på att skriva och stava ljudenliga(ord som stavas som de hörs). I våra temaarbeten tränar vi skrivandet genom att skriva om vårblommor och 1 maj.
·                   Matte Vi arbetar med talen 11-20.
·                   Matteläxa Rätta och arbeta färdigt i Nyckelpigan, Grodan, Bläckfisken. För några blir det läxa i ett annat häfte. Det blir olika beroende på vad var och en har kvar.
·                   So/No Vi pratar om vårblommor och 1 maj.
·                   Idrott fr.o.m denna vecka är det idrott utomhus. Ta med överdragskläder och utomhusskor.


v. 18
skola
fritids
Måndag
Lov

Tisdag
1 Maj

Onsdag
Matteläxa till fredag
Majblommor
Torsdag

Fredag
Matteläxa klar
Utegympa



Ha en riktigt skön Valborg och 1:a maj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar