Kul att kunna

Kul att kunna

lördag 8 september 2012

Veckobrev v 37

Barnen har verkligen kommit igång med sitt arbete. De kastar sig över de flesta arbetsuppgifterna energi.

I veckan som har gått har vi bl.a. tränat på att följa instruktioner. En vuxen har läst en text och barnen har ritat efter instruktionerna. Det gick riktigt bra. Resultaten hänger i klassrummet. Ta gärna en titt. I övrigt i svenska har vi skrivit meningar och tränat på alfabetisk ordning på olika sätt.

I matten har vi fortsatt att arbeta med talraden 0-100.

I vårt nya projekt ”Vår närmiljö” började vi med att titta på Google earth och letade oss fram till Hjärup. Vi tittade var skolan var och var barnen bor. De fick var sin karta att rita in sin skolväg på. Vi kommer att fortsätta med att gå runt och fotografera olika platser i Hjärup och se på en karta var de finns.

I onsdags var vi på badet. Det gick mycket bra. De barn som kände sig säkra på att simma minst 25 meter fick börja i den djupa bassängen. De som kände sig osäkra började i lilla bassängen. De som redan kan simma simmade mellan 25-100 meter innan de lekte. De övriga tränade med Maria innan det blev lek för dem.

I fredags gjorde vi en resa till Bagdad. Där mötte vi Alkwarizmi, en matematiker som var verksam i Bagdad på 800-talet. Han tog med oss på en tidsresa till hans hem i Bagdad. Där mötte vi även Hypatia, som var en matematiker från 300-talet och Bramaghupta från 600-talets Indien. I en tidsmaskin kan allt hända. Barnen tyckte det var väldigt roligt att vara där och prova på olika knep och knåp. Jag lägger in bildspel separat. Det är korta snuttar men animotos gratis del är inte längre än 30s. Men fint blev det.

På onsdag startar vi upp elevens val. Barnen har fått med sig lappar hem där de kan göra sitt val. Vi vill att lappen är tillbaka senast tisdag.

I veckan som kommer har vi som mål i.
  • Läs- och skrivutveckling, träna på att läsa och förstå genom att läsa en text och följa instruktionerna. Vi ska träna på att skriva meningar med stor bokstav och punkt genom att sätta ihop meningar rätt som är tokigt skrivna. Vi ska också träna på alfabetisk ordning.
  • Matten, Vi arbetar med tiotal och ental för att de ska lära sig skillnaden på siffrors värde. Vi adderar och subtraherar tal som 82+4 och 99-6 för att se att det är bara entalen som det händer något med.
  • So/No, Vår närmiljö. Vi ska gå runt och fotografera olika platser i Hjärup. Ta med mindre paket som gräddpaket el.dyl. om ni har. Vi ska bygga upp en stad.
  • Läxa, läs 15 min. fyra gånger i veckan i valfri bok, men det ska helst vara av skönlitterär art. Ta med läsloggen varje måndag. Skriv gärna en kommentar på baksidan om hur det går. På fredag ska de ta med sig den bok de läser och de böcker de har läst ut. Hälften kommer att gå till biblioteket medan vi andra pratar om det de läser.

v. 37
skola
fritids
Måndag
Läsläxa

Tisdag

Båtlekan
Onsdag
Elevens val
Bad

Torsdag

Idtottshall
Fredag
Idrott, utomhus.
Bibliotek ta med böcker och lånekort






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar