Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 14 september 2012

Veckobrev v 38

I veckan som har gått har vi i matten arbetat med fem- och tiosteg genom att lägga talraden på golvet och markera vart femte eller vart tionde tal och sen gått och räknat för att få in känslan i kroppen vad vart femte eller vart tionde steg är. Vi har också tränat på strategin att räkna med entalen även om det står 65+4 eller 76-3. Vi har även hunnit med att arbeta med att avrunda till närmsta tiotal och ungefärtecknet. Det gjorde vi genom att klippa ut anonser i tidningar och sen avrunda.


I svenskan har vi arbetat med att skriva om meningar där orden hade kommit huller om buller. Det är inte alltid så lätt att få ihop det rätt men barnen var duktiga och löste det fint. Vi har arbetat i ”Vi läser” där barnen svarade på frågor och skrev i sina skrivböcker. Vi har även hunnit med att lösa korsord, arbetat med ”Lilla läs och lär” och ”Kulvagnen”.

I vårt tema ”Vår närmiljö” har vi gått runt i Hjärup och fotograferat.

Vi har haft engelska för första gången. Vi presenterade oss med namn och hur gamla vi är, räknade till tio och pratade om olika färger. Vi såg ett avsnitt ur serien Kids english zone.

Vi kom inte iväg till biblioteket pga att vi var lite kort om personal. Vi får ta det nästa vecka.

Tisdag den 2 oktober är det studiedag. Barnen har fått lappar med hem som ska fyllas i om de ska vara på fritids den dagen. Vi behöver lapparna redan på måndag.

I veckan som kommer har vi som mål i.
  • Läs- och skrivutveckling, genom att få ledtrådar ska barnen komma fram till vilket djur som beskrivs. För att kunna det så gäller det att noggrant. Vi ska också träna på att följa instruktionerna. Vi ska träna på att skriva meningar med stor bokstav och punkt genom att skriva till bilder. Vi fortsätter att träna på alfabetisk ordning.
  • Matten, Denna vecka ska vi arbeta med vikt och att väga saker. Vi ska gå upp i matteverkstan och arbeta med vikter.
  • So/No, Vår närmiljö. Vi ska skiva och redovisa var i Hjärup vi har varit och fotograferat.
  • Läxa, läs 15 min. fyra gånger i veckan i valfri bok, men det ska helst vara av skönlitterär art. Ta med läsloggen varje måndag. Skriv gärna en kommentar på baksidan om hur det går. På fredag ska de ta med sig den bok de läser och de böcker de har läst ut. Hälften kommer att gå till biblioteket medan vi andra pratar om det de läser.

v. 38
skola
fritids
Måndag
Läsläxa
 Sy
Tisdag

Båtlekan
Onsdag
Elevens val
Bad
 Sy
Torsdag

Idtottshall
Fredag
Idrott
Bibliotek ta med böcker och lånekort







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar