Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 21 september 2012

Veckobrev v 39

I veckan som har gått har vi i matten arbetat med vikt. Vi har varit uppe i matteverkstan och arbetat med vikt på olika sätt. De uppskattade, jämförde, vägde, spelade spel mm. De fick göra en egen balansvåg och även använda modärnare vågar.  Vi fortsatte i klassrummet att räkna lite mer med vikt.
 Här väger de med självgjord våg. Hur många kapla väger en påse med sand?
 Här spelar de vågspelet. De drar var sitt kort och får upp bilder på saker. De ska sen komma överens om vems sak som väger mest. Den som kommer först längst ut har vunnit.
 Här använder vi riktiga vikter.
 De fick väga ärtpåsar på digitalvågar.

I svenskan har vi fortsatt att arbetat med att skriva om meningar. Vi har arbetat i ”Vi läser” där barnen svarade på frågor och skrev i sina skrivböcker. Vi har även hunnit med att lösa korsord, arbetat med ”Lilla läs och lär” och ”Kulvagnen”.

I vårt tema ”Vår närmiljö” har vi skrivit till fotona (de kommer så småningom i bloggen ”Hjärup i bild”). Vi klistrade upp foton runt Hjärupskartan.



 På elevens val arbetar en grupp med att göra en tidning. Vi har börjat med att skriva serierna.


På syslöjden har barnen gjort fina tavlor.


På musiken hade de bl.a. dans-stop.

 
Denna vecka kom vi iväg till biblioteket. Vi ber er hjälpa era barn att skaffa sig ett lånekort. Var annan vecka kommer barnen att gå till biblioteket. Har de inte med sig lånekort kan de inte låna böcker. Om det är så att ni har böcker hemma och inte vill låna behöver inte ert barn ta med kortet. Då får de sitta och läsa medan de andra lånar. Jag skriver i schemat nedan vilken grupp som ska gå till biblioteket. Grupperna har barnen själva döpt och heter Delfinerna och Kolingarna. Fråga era barn vilken grupp de tillhör.

I dag fredag hade vi brandövning. Ingen visste om det. Det skedde när vi var ute på rast. Barnen var jätteduktiga och snabba på att komma och ställa upp sig på led. Det kom en liten rolig kommentar. ”Jag trodde det var glassbilen som kom”. Brandlarmet kunde påminna om glassbilens första signaler. Lite besviken men mest road var han över sin kommentar.

I nästa vecka är det Hälsovecka i Staffanstorps kommun. På tisdag ska vi ha utedag och åker då till Habo Ljung på utflykt hela arbetslaget. Vi är borta hela skoldagen, så ta med matsäck, något att sitta på, varma kläder och regnkläder. På torsdag är det skoljoggen. Ha med något springvänligt och en vattenflaska.

I veckan som kommer har vi som mål i.
  • Läs- och skrivutveckling, Vi ska träna på hur en berättelse är uppbyggd. Vi ska också träna på att följa instruktionerna. Vi ska träna på att skriva meningar med stor bokstav och punkt genom att skriva till bilder. Vi fortsätter att träna på alfabetisk ordning.
  • Matten, Denna vecka ska vi arbeta med talen 11 och 12. Vi ska dela talen, träna på olika strategier när vi räknar. Bland annat 10-kompisar, nästan 10-kompisar 8+3, fyll upp till tio 9+3=10+2=12.
  • So/No, Vår närmiljö. Vi börjar planera hur vår stad ska se ut och vad som behövs i en stad. Vi ska plocka material i skogen.
  • Läxa, läs 15 min. fyra gånger i veckan i valfri bok, men det ska helst vara av skönlitterär art. Ta med läsloggen varje måndag. På fredag ska de ta med sig den bok de läser och de böcker de har läst ut. Hälften kommer att gå till biblioteket medan vi andra pratar om det de läser.
  • Matteläxa, De som är osäkra på 10-kompisar får i läxa att träna på dem. De som är säkra får en annan läxa. Läxan får de i ett räknehäfte med sig hem. Läxan är till nästa måndag.

v. 39
skola
fritids
Måndag
Läsläxa, matteläxa till nästa måndag

Tisdag
Utflykt, ta med matsäck, sittunderlag och kläder efter väder
lekplats
Onsdag
Elevens val
Bad

Torsdag
Skoljoggen
Idtottshall
Fredag
Idrott, utomhus.
Bibliotek Delfinerna tar med böcker och lånekort.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar