Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 28 september 2012

Veckobrev v. 40

Denna vecka har varit Hälsovecka i Staffanstorps kommun. Vi hade en härlig dag i skogen. Barnen lekte, byggde kojor, hittade svampar och småkryp. Vi samlade ihop kottar, mossa och pinnar till vår stad. I onsdags simmade de, i torsdags sprang de skoljoggen och i dag fredag hade de idrott. Så vi har rört på oss en hel del i veckan.

I matten har vi arbetat med att se sambanden 8+4=12, 4+8=12, 12-8=4, 12-4=8. Vi har också arbetat med tiokompisarna och att använda oss av dem när i räknar 8+4= 8+2+2= 10+2=12

Vi har arbetat i ”Vi läser” där barnen svarade på frågor och skrev i sina skrivböcker. Vi har också arbetat med att läsa texter och illustrera dem.

På slöjden har den grupp som har varit på träslöjden gjort bilar. Se så fina de blev.


I dag på egelskan tränade vi på färger. Barnen spelade memory.

Denna vecka har Kolingarna varit på biblioteket. Delfinerna var kvar på skolan och hade för första gången ”Bokcirkel”. På bokcirkelträffarna kommer vi att prata om de böcker barnen läser hemma. I dag pratade vi om olika ord som man kommer i kontakt med kring böcker. Gruppen Delfinerna har som hemuppgift till nästa bokcirkelträff (v.41) att göra några uppgifter kring detta. De har med sig ett skrivhäfte hem som vi kallar ”Bokcirkel”. Den andra gruppen, Kolingarna, har bokcirkel nästa vecka och får då med sig den uppgiften till deras nästa bokcirkelträff. Jag skriver i schemat nedan vilken grupp som ska gå till biblioteket och vem som har bokcirkel.

Nu har de fyra veckorna gått som ni har fyllt i läsloggen. I fortsättningen behöver ni inte fylla i en läslogg, men barnen ska fortsätta läsa ca 15 min minst fyra gånger i veckan för att inte tappa fart. Är det någon som vill ha läslogg så skickar jag gärna med en hem. I samband med bokcirkeln kommer barnen att få göra små recensioner kring de böcker de läser hemma. Jag skickar med det efter första uppgiften de har i bokcirkeln.


I veckan som kommer har vi som mål i.
  • Läs- och skrivutveckling, Vi ska träna på hur en berättelse är uppbyggd. Vi tränar på att läsa och svara på frågor. Vi ska träna på att skriva meningar med stor bokstav och punkt genom att skriva till bilder. Vi fortsätter att träna på alfabetisk ordning.
  • Matten, vi fortsätter att träna på att räkna med tiotalsövergång genom att fylla upp till 10 och sen lägga ihop, dvs 8+5=8+2+3=10+3=13
  • So/No, Vår närmiljö. Vi gör en liten paus i det arbetet denna vecka.
  • Läsläxa, fortsätt att läs hemma även om ni inte fyller i en läslogg. Nytt tillkommer nu att göra en liten arbetsuppgift till den fredag de har bokcirkel.
  • Matteläxa, Träna på lilla addition och subtraktion. Dvs inom talområdet 0-10. Meningen är att dessa tal ska de automatisera, kunna utantill. Kan de det så underlättar det mycket i det fortsatta mattearbetet. Läxan får de i ett räknehäfte med sig hem. Där står det närmare beskrivet hur ni ska arbeta med det hemma. Läxan är till nästa måndag.

v. 40
skola
fritids
Måndag
Läsläxa, matteläxa till nästa måndag

Tisdag
Studiedag

Onsdag
Elevens val
Bad, Inga-Britta åker med till badet, Mette är på kurs.

Torsdag
Björn är i klassen i dag. Mette och Ulla är på kurs.
Idrottshall
Fredag
Idrott
Bibliotek Kolingarna tar med böcker och lånekort.
Delfinerna har bokcirkel



Som ni har märkt så har jag lekt lite med designen på bloggsidan. Även om det var lite kul med klossar med bokstäver så blev intrycket rörigt. Jag har därför återgått till detta mer lugna utseende.

 Trevlig helg!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar