Kul att kunna

Kul att kunna

torsdag 25 oktober 2012

Lite vad vi har gjort i veckan

I veckan har vi redovisat arbetet med vår stad. Här redovisar barnen för varandra om sina husbyggen, vilken betydelse de har i ett samhälle och vem som arbetar där. Det var en bra träning i att stå framme och prata inför hela klassen. Det är inte så lätt att prata högt och tydligt samtidigt som att man ska vända sig mot åhörarna. Efter redovisningen diskuterade vi vad som var svårt och vad man ska tänka på när man står där framme. En del barn kände sig pirriga men att det var kul. Andra tyckte det var svårt. Alla vågade gå fram och prata och det var riktigt bra av dem.

Bank
 Post
Här redovisar de foton som är tagna i Hjärup. De berättar om var i Hjärup det är och vad det används till. Här är det multisportplanen de visar.
På elevens val har en grupp arbetat med att göra en tidning. Tidningens innehåll är efter barnens intresse och serier. Det har varit djur, bilar, mat och rymden. De har ritat, klippt ut bilder ur tidningar eller hittat bilder på nätet. Sedan har de läst och skrivit om sitt intresseområde. Några har jobbat två och två andra har jobbat själv.
 På fritids har de jobbat med lera och målar här sina verk.
I onsdags var det FN-dagen och vi pratade om barnkonventionen. Vi tittade på bilder och pratade om barns rättigheter och att barn ska få vara barn. De ritade och skrev. Här är några smakbitar på deras fina teckningar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar