Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 26 oktober 2012

Veckobrev v 45

Ännu en vecka med riktigt bra lugn och god arbetsro i klassen. Barnen har överraskat flera gånger med att sitta alldeles tysta när de har kommit in efter rast.

I ett tidigare inslag har ni sett och läst lite om vad vi har gjort i veckan. I torsdags hade vi en trevlig Nallefest med de andra klasserna. Vi sjöng, pratade om våra nallar, såg en snutt av Bamse och smaskade på popcorn.

Nästa vecka är det lov. Det ska bli skönt tycker vi nog alla.

Efter lovet ska vi prata om yrken. Vi kommer att få besök av Olofs pappa Carl Johan som ska berätta om sitt yrke, tandläkare. Vi får också besök av brandkåren. Det vore trevligt om fler föräldrar skulle vilja komma. Om det inte passar under v.45 så är ni välkomna en annan vecka.

Efter lovet byter vi grupper i elevens val. Barnen gör ett nytt val kring bokmys, tidning, kortspel och teckningskonst. De som går på kören fortsätter med det.

Kolingarna går till biblioteket på TORSDAG i stället för fredag. Ta med böcker och lånekort. Delfinerna har bokprat på TORSDAG så ta med den bok de läser och bokcirkeluppgiften. Detta gäller endast denna vecka. Mette sitter med de skriftliga omdömena på fredagen så Ulla kan inte gå till biblioteket då.

Vi börjar med utvecklingssamtal vecka 46. Jag kommer att maila hem tider.

Efter lovet och fram till 14/12 utmanar skolans bibliotek alla klasser att läsa mycket. För varje läst bok som har mellan 1-100 sidor får klassen en lott, en bok på upp till 200 sidor ger två lotter och upp till 300 sidor ger tre lotter osv. Den klass som har läst mest vinner ett tårtkalas. Dessutom har en i varje klass chans att vinna en bok på sin lott. Böcker som läses hemma räknas också så där kan ni föräldrar skicka med en lapp om att ert barn har läst en bok och hur många sidor den var på.

Jag upplever att det är en viss förvirring kring läxan. Det är inte alltid som läxan är gjord eller att de har glömt den hemma. Matteläxan är alltid till måndagar och bokuppgiften är till varannan fredag. Jag skriver på bokuppgiften till vilken dag den ska vara klar. Det händer att det blir en tillfällig förändring och då skriver jag det här i bloggen. Jag hoppas att jag har rätat ut lite frågetecken nu. Lycka till med läxorna.
I vecka 45 har vi som mål i:
·    Läs- och skrivutveckling, Barnen läser en stund varje dag och gör små uppgifter till det. Vi ska träna på hur man använder frågetecknet.
·    Matten, arbetar vi med addition och subtraktion med tiotal och ental.
·    So/No, Vår närmiljö. Vi arbetar kring yrken
·    Läsläxa, fortsätt att läs hemma.
·    Skrivläxa, Arbetsuppgift till bokcirkelträffen. Delfinerna har en bokuppgift till 8/11.
·    Matteläxa, Träna på addition och subtraktion inom talområdet 0-10 eller 10-20, så de är automatiserade, genom att spela ett spel som de får med sig hem.  Hemuppgiften individualiseras. 

v. 45
skola
fritids
Måndag
Matteläxa till måndag
Vi gör farsdags- och Mårtengåskort
Lek
Tisdag
Brandkåren har brandutbildning med barnen. Mette på kurs fm.
Utedag
Onsdag
Elevens val
Bad
Carl-Johan berättar om Tandläkaryrket
Vi gör farsdags- och Mårtengåskort
Lek
Torsdag
Bibliotek Kolingarna tar med böcker och lånekort.
Delfinerna har bokcirkel, ta med den bok de läser och skrivhäftet ”Bokcirkel”
Idrottshall
Fredag
Idrott
 
Vi gör farsdags- och Mårtengåskort
Lek



Trevligt Lov!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar