Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 1 mars 2013

Veckobrev v 10

Av barnens berättelser förstår vi att de har haft ett aktivt och härligt sportlov. Det har varit många som har varit trötta i veckan och haft en del sprall i benen, men vi har jobbat på bra ändå.

Vi har tränat på ord som stavas med e eller ä och som kan vara svåra att höra skillnaden på. Vi har också börjat arbeta med ord som har dubbla konsonanter. Vi arbetar med ett ”vokalhus”. De vokaler som låter som i alfabetet bor på första våningen och tar ett steg upp i huset och har en konsonant efter sig. De vokaler som inte låter som i alfabetet flyttar upp till andra våningen, tar två steg upp och har två konsonanter efter sig.

Hat-hatt, mat-matt, glas-glass
02758

I matten har vi arbetat kring klockan. Träna gärna på detta hemma också.

Om rymden har vi pratat om asteroider, kometer, meteorer och meteoriter. Vi har börjat arbeta kring rymdmusikalen. Barnen kommer att få hem texter på det de ska säga i musikalen så småningom så de kan träna på sina repliker.

Nästa vecka kommer att vara lite annorlunda. På måndag ska vi få delta i kommunens kulturprojekt som i år handlar om fåglar och musik. I matsalen hänger ett ägg som vi har fått från Bråhögskolan. Vi har börjat fundera på vad det kan vara för en fågel i det. Det kom förslag som struts, kalkon, godisfågel och påskhare. Vi ka skapa, skriva, rita, och musiksätta vårt arbete kring fåglar. En musiker Ale Carr kommer och är med oss hela dagen och ska tonsätta arbetet. Hela projektet kommer att bli en utställning på Staffanstorps bibliotek i Maj.

På tisdag ska vi åka till planetariet och se på stjärnor och planeter. Vi är tillbaka till lunch så det behövs ingen matsäck.

På onsdag kommer Sofie Andersson som går i 7:an på Hjärupslunds skola och gör en praodag hos oss.
På fredag är det studiedag.

Kommunen håller på att lägga om datasystemet så det kan vara svårt att nå oss via mail under veckan.
I vecka 10 har vi som mål:
·          Läs- och skrivutveckling, Vi arbeta med ord som har dubbla konsonanter. Vi tränar också på att läsa högt för varandra och arbetar med ”Dektektivbyrån”.
·          So/No, I vårt rymdtema pratar vi om månen
·          Sv läxa till 14/3 ord med dubbelkonsonter.
·          Läsläxa, läs 15 min minst fyra gånger i veckan. Ta med läsloggen på måndagar.

v. 10
skola
fritids
Måndag
Fågeltema med Ale Carr
Spelvecka
Tisdag
Planetariet i Lund
Utedag
Onsdag
Bad
Sofie Andersson praoar


Torsdag
Läxdag (Skrivläxa till 14/3)  (Mette i Göteborg)
Idrottshallen
Fredag
Studiedag






Trevlig helg!





















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar