Kul att kunna

Kul att kunna

torsdag 12 september 2013

Lite av dagens arbete.

 
ASL
 
 I dag har vi skrivit meningar med ordbilderna hej, har och sa. Barnen dikterade meningar och jag skrev dem så de kunde se hur de skrevs. Sen läste vi meningarna. Här ser ni hur vi arbetar vidare med texten genom att ringa in och läsa högt de nya ordbilderna.


Matte
 
 
Barnen fick i dag i uppdrag att lösa en kluring. De arbetade två eller tre tillsammans. De fick fyra kort med siffrorna 1, 2, 3, 4. De fick också kapsyler och talkort som vi kallar "chokladkakor". Det är talen i form av ett rutmönster. Uppgiften de fick var att lägga korten i två högar så att summan blev lika stor i bägge högarna. Det kan verka avancerat men med hjälp av kapsyler och talkort löste de problemet. Vissa grupper använde sig av sifferkorten och la ihop största och minsta och sen de två i mitten. (1+5, 3+4) andra la ihop talkorten så de blev lika i formen eller använde sig av kapsylerna först för att sortera korten sen.

 När de hade klarat första uppgiften fick de bita i en lite svårare. Då tog vi bort 1 och la till 5 och 6. Det klarade de också av.

 Diskussionerna, funderingarna och teorierna blev många.
Till sist fick varje grupp förklara för de övriga hur de löste uppgiften.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar