Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 6 september 2013

Veckobrev v 37


 
Ännu en vecka med flitigt arbete.

Denna vecka har gått i ormens tecken. Vi har tittat på och pratat om framför allt snoken men även lite om huggormen. Vi har sett film och skrivit korta faktameningar. De har gjort härliga ormar av pinnar och tyg. O-utställningen har varit fylld av ormar, osthyvlar, en Oscar statyett, olivolja, ogräs, o´boy, omslagspapper m.m. Barnen har lekt och skapat o med olika material. I sina spöktexter har de ringat in o. Nu har de k och o av det kan de som inte läste innan nu läsa ko och ok.
 
 
O-utställningen
 
 
Veckans ormar.
 
Vidare har vi fortsatt att träna på ordbilderna ”Jag ser en …” Vi läste de gemensamt skrivna meningar. Därefter fick de i skrivparen skriva egna. Det är imponerande vad de kan skriva mycket när de hjälps åt. I nästa vecka ska de få hem det de skrev som läsläxa och träna så de kan läsa det med lätthet. Jag skickar med info om hur ni ska arbeta med det hemma. Läxan är till fredag.
 
 
Här skriver vi "Jag ser en..." och lägger till ordet som bilden föreställer.

 På Ipaden tränar vi bokstavsformer.
 
I matten har vi arbeta med talraden 0-10. Vi har byggt taltrappor och ritat av dem. Vi fortsätter med att arbeta kring talraden och tränar lite på hur siffrorna  0, 1, 2 ska skrivas.

 Här lägger de ut sifferkort och rätt antal kapsyler.
 
 Färdigt arbete.
 
 Här byggs taltrappor.
 
 Taltrappsutställning
 
Sen ritar vi av dem och skriver rätt siffra under.
 
 
På idrotten spelade/lekte vi "Fia".

 
Nästa vecka ska vi arbeta med bokstaven E och ekorren. De kan ta med sig något litet som börjar på bokstaven e till vår E-utställning.

På måndag önskar vi er alla varmt välkomna till föräldramötet 18.30. Det börjar i matsalen sen fortsätter vi i klassrummet. Vill ni fixa fika går det bra. Det brukar vara mycket information första mötet i 1:an.


v. 37
skola
fritids
Måndag
Föräldramöte 18.30
lek
Tisdag
 
Onsdag
Kör
Torsdag
Musik
Fredag
Uteidrott, inga idrottskläder
Läsläxa klar                                        

1 kommentar:

  1. Vilken fin utställning! Bra att vi fick en bild på den :)

    SvaraRadera