Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 20 september 2013

Veckobrev v 39








 
Denna vecka har vi arbetat kring bokstaven H och haren. Vi har läst en fabel om haren och sköldpaddan. Som det alltid är med fabler så har de en lärdom. Här var lärdomen att ”Den som är flitig och uthållig når säkrast målet”. Då passade det också bra att prata om att för att bli bra på något så måste man träna. T.ex för att bli bra på att läsa så behöver man träna mycket. Vi läste och pratade om haren och barnen skrev egna små faktatexter. De är fantastiskt duktiga. Kom gärna in och se på deras arbeten. 
 
 
Veckans H-utställning bestod av många hästar och hundar men även av harar och hus.
 
 



Nästa vecka ska vi arbeta med bokstaven I och igelkotten. De kan ta med sig något litet som börjar på bokstaven i till vår I-utställning.

Vi har skrivit meningar som börjar med Här är…Det blir nästa veckas läxa. En del kommer dessutom att få små sagor att läsaträna på hemma andra kommer att få ordkort. Dessa kort är det meningen att de ska bli så säkra på att de ser vad det står utan att behöva ljuda sig igenom dem. Läxan är till fredag.

För att träna finmotoriken har vi gjort ett alfabet med rönnbär. Vi har också trätt rönnbär på långa trådar som nu hänger i lamporna och dekorerar vårt klassrum.
 
 
 
 
 
I matten har vi arbeta med talen 4 och 5. För att träna på hur man kan dela upp talen på olika sätt får t.ex fem barn ställa sig i två ringar vi har på golvet på olika sätt. Vi skriver det på tavlan så att de ser det både med antal barn och med siffror. Vi arbetar också mycket med ”likamedtecknet” och dess betydelse. Vi skriver 5=4+1, 5=2+3 för att de ska få förståelsen för att 5 är lika mycket som 2+3, att 5 kan även sägas som 2+3. Vänder vi på det så är det lätt att man säger att 2+3 blir 5. Fastnar man i att något blir har man ofta svårt att reda ut när likamedtecknet inte är där man förväntar sig att det är, och framtida ekvationer. Det är viktigt att förstå och inte bara göra.

Nästa vecka på måndag ska vi ha en ”Fadderdag” tillsammans F-5B. Barnen ska i åldersblandade grupper gå runt på olika stationer och göra gruppstärkande lekar och övningar. Vi har detta i spåret för att alla ska känna sig trygga stor som liten. De äldre får då ta hand om de lite yngre denna förmiddag.

Fritids vill påminna om Höstlovslappen, och specialpedagogerna om den gröna lappen om ett informationsmöte om hur det är att börja skolan. Jag vill påminna er som inte har bokat in en samtalstid att göra det.

 

v. 39
skola
fritids
Måndag
Fadderdag
Kortspelsvecka
Tisdag
 
Onsdag
Kör
Torsdag
Musik
Fredag
Inneidrott, ta med idrottskläder och handduk.
Läsläxa klar                                        

Trevlig helg!
 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar