Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 13 september 2013

Veckobrev v 38


Denna vecka har vi arbetat kring den fina ekorren. Vi har tittat på film och pratat om ekorren. Barnen har gjort fina ekorrar med rörligt huvud och svans. De har skrivit små faktatexter. På vår e-utställning kom det många elefanter men även ett Eifeltorn, enhörningar, etui, eltandborste, ekollon m.m. Nu har de e, k och o av det kan de som inte läste innan nu läsa ko, ok, ek, eko.

Lite bilder på en ekorren Rasse såg på väg till skolan. Tyvärr lyckades jag inte vända dem rätt. Ni får lägga huvudet på sne.
 
 
 

Vi har träna på ordbilderna ”hej, har och sa”. Precis som förra veckan läser vi de gemensamt skrivna meningarna tillsammans och ringar in ordbilderna. Skrivparen skriver sina egna meningar. Detta blir deras läxa nästa vecka. En del får med sig en liten saga de också ska läsa där hemma. Målet är att de ska kunna läsa ordbilderna. De som kan läsa lite mer tränar på att läsa texterna med lätthet. Läxan är till fredag.

 
Här är det några som läser upp läxan. På eget initiativ valde den ena gruppen att stå framför de sin grupp och läsa upp. Modigt!
 
I matten har vi arbeta med talen 1, 2, 3. Vi delar dem på olika sätt. Ex, 1 kan sägas 1+0,0+1, 2 kan sägas 1+1, 2+0, 0+2. 3 kan sägas 1+2, 2+1, 3+0, 0+3. Barnen har upptäckt att det går att dela talen på ett sätt mer än vad de är värda. Vi laborerar med kapsyler, ritar och skriver. Vi lägger ned mycket arbete på detta eftersom om detta är klart för dem hur tal kan delas på olika sätt så har de igen det när vi räknar med högre tal. De ska få minnesbilder som de sedan kan använda sig av. I torsdags fick de en kluring att lösa. På utematten tränade de på talraden 1-10. Det kan ni läsa om i förra inlägget. Vi fortsätter med att dela talen 4 och 5 nästa vecka.
 
 
Här tränar de talföljd.
 

Nästa vecka ska vi arbeta med bokstaven H och haren. De kan ta med sig något litet som börjar på bokstaven h till vår H-utställning. När jag berättade det i dag så började de redan spåna på vad de kunde ta med sig. Vi pratade om att h är en bokstav som har ett ljud som en andning och inte alltid är lätta att höra. De började genast leta efter ord som började på h och testa.

På torsdag är det  skoljoggen. Under en timme ska vi gå eller jogga runt idrottsplatsen. De kan gärna vara klädda i kläder som de kan springa i. Ta med ombyte. Vi kan inte duscha eftersom hela skolan springer. Ta gärna med en vattenflaska som är namnad också.

Vi börjar med inneidrott nästa vecka.

 
v. 38
skola
fritids
Måndag
 
lek
Tisdag
 
Onsdag
Kör
Torsdag
Skoljoggen
Fredag
Inneidrott, ta med idrottskläder och handduk.
Läsläxa klar                                        


Trevlig helg!






 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar