Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 27 september 2013

Veckobrev v 40


Denna vecka har vi arbetat kring bokstaven I och igelkott. Vi tittade på en film och pratade om igelkotten. Barnen kunde mycket och hade egna erfarenheter kring igelkotten.
I utställningen med igelkottar, inneskor, isbjörn, Iphonehållare, ingefära, ishockey, Islands flagga, Isländska på en islandshund inramad. Boken "i skogen..." med illustratören Ilion.
 
Vi har skrivit meningar utifrån de ordbilder vi hittills har arbetat med. Barnen fick ordkort och bilder på saker som de använde och la ut olika meningar. Sedan skrev de av dem. Dessa meningar blir nästa veckas läxa. Några kommer också att få småsagor och andra kommer att få ordkort. Läxan är till fredag. Hjälp era barn att få med sig läxan på fredagar.
 
 
 
Nästa vecka ska vi arbeta med bokstaven S och svampar. De kan ta med sig något litet som börjar på bokstaven i till vår S-utställning.

I matten har vi arbeta med talet 5 och delat det på olika sätt. Vi har arbetat med ”likamedtecknet” och dess betydelse. Dessa två tecken har de arbetat med denna vecka ≠ inte likamed och = likamed. Vi skriver 5=4+1, 5≠2+2.
 

Nästa vecka ska vi arbeta med problemlösningar där barnen får träna på att förklara på papper hur de har tänkt. Vi läser en saga och löser olika matteproblem.

Fadderdagen blev riktigt bra. Alla barnen hade roligt och sammarbetade bra.

På tisdag åker vi på utflykt till Haboljung. Ta med matsäck för  fika och lunch. Mellanmål äter vi på skolan. Ta också med något att sitta på, gummistövlar, kläder efter väder. Vi börjar som vanligt 8.15 och är tillbaka 13.30. Eftersom vi arbetar med bokstaven S så ska vi leta efter svamp.


Trevlig helg!
 

v. 40
skola
fritids
Måndag
 
Kortspel
Tisdag
Utflykt till Haboljung
Onsdag
Kör
Torsdag
Studiedag, fritids öppet
Fredag
Inneidrott, ta med idrottskläder och handduk.
Läsläxa klar                                        
Kanelbullens dag
 

1 kommentar:

  1. Ser att ni lär er teckenspråket - det gillar jag. Då lär sig barnen ännu ett språk och kan prata på långt håll utan att det hörs :)

    SvaraRadera