Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 21 november 2014

Vecka 47 fortsättning

I torsdags fick vi besök av Rasmus Pagh. Han berättade om sitt jobb som Professor i Datavetenskap. Vi fick lära oss hur man kan styra en groda genom att programmera hur den ska röra sig.




Lunds universitet har en webbsida om Lär dig programmera Där kan ni läsa en artikel om en professor i datavetenskap som var på en skola i Halmstad Hallandsposten. Samma sak gjorde Rasmus Pagh i vår klass. Programmet han använde för att visa hur programmering går till heter  Kojo 

Jag hade laddat ned en app "lightbot" där man också lär sig programmera på ett enkelt sätt. Barnen blev helt uppslukade av det. Det är en bra träning i att kunna tänka sig en rörelse och hur man ska instruera för att det ska fungera. Träning i abstrakt tänkande och rumsuppfattning. Rasmus pratade också om hur viktigt det är att kunna matte om man vill jobba med programmering. Vi möter programmering i vår vardag utan att tänka på det.

Tusen tack Rasmus. Det var intressant och lärorikt.

Nästa vecka händer det en hel del. På måndag ska vi åka till Malmö och besöka Realgymnasiet där Annika Wåhlström arbetar. Där lär sig eleverna bl.a djurvård. Vi ska få träffa djuren. Vi är tillbaka till lunch. På onsdag ska vi på teater i Staffanstorp och på fredag är det studiedag. Detta innebär att det inte är något bad nästa vecka för någon av grupperna. V. 49 är det klädsim. Då ska barnen ha med sig något tunt långärmat och långbent att ha utanpå badkläderna. En pyjamas eller ett underställ går bra.

Vill bara slå ett slag för Julkväll på Hjärups skola den 4/12 kl. 16-18.30. Det är en ny variant av Julmarknaden som vi har haft tidigare. Det kommer att vara julpyssel, fika, fiskedamm m.m. Mer info kommer.

Läsläxan är till torsdag i stället.


V. 48SkolaFritids
MåndagBesöker Realgymnasiet i Malmö

Idrottshallen
Tisdag



OnsdagTeaterLekplats
TorsdagIdrott  
Läsläxa


FredagStudiedag




Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar