Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 14 november 2014

Veckobrev v 46

Denna vecka har vi arbetat färdigt med vår stad "City". Barnen har arbetat flitigt med att skriva och bygga. Vi hade ju oturen att våra Ipads blev stulna och det gjorde att en del fick skriva om sin text både en och två gånger. Barnen har varit fantastiska i att ta denna motgång och moget tagit itu med det. Det positiva i det hela är att barnen nu kan sin fakta riktigt bra och har fått öva flera gånger på att skriva. Nästa vecka ska de få redovisa sitt arbete och berätta och visa för varandra. Kom gärna in och titta på vår fina stad.





 I veckan var Maria Sjöberg på besök. Hon berättade om Tetra Pak. Vi fick lära oss om tetraförpakningen. Det är en liksidig tetraed dvs den har fyra sidor av liksidiga trianglar. 


 Vi fick lära oss att mjölk kan hålla flera månader om den kokas upp och förvaras i förpackning som är tät och har folio på insidan.


 Här visar Maria och några barn hur tillverkningen går till av tetraförpackningar.


 Maria förevisar vilka skikt en förpackning behöver för att hålla tätt.


 Barnen fick sedan göra egna tetraförpackningar. Här dekoreras de.


 Sedan måste de hjälpas åt för att tejpa ihop dem.



 Det färdiga resultatet har ni fått hem. Vi fick också se en film om hur man återvinner förpackningar. Tusen tack Maria för en lärorik och rolig förmiddag.


I matten har vi arbetat med symmetri. Här har vi gjort en rolig övning. Vi fotograferade barnen. De fick rita ut symmetrilinjen på sitt ansikte och klippa längs med den. De klistrade upp ena halvan och ritade dit den andra. Riktigt fint blev det. Kom in i klassrummet och titta närmre på dem.




Den nya läsläxan är att läsa en enkel bok både tyst för sig själv och högt för någon. Sen svarar de på frågor för att träna på läsförståelsen och på att skriva. De ska skriva med blyerts så att de lätt kan rätta om de upptäcker att något har blivit fel. Uppmuntra era barn att skriva hela meningar och inte bara ett ord som svar. Fyll ut meningarna med flera ord. Vill de skriva kort och enkelt så fråga dem hur de kan utveckla meningen så att fler ord får plats. Använd gärna beskrivande ord (adjektiv). Här är det några barn som står och väljer bok till sin läxa.


Denna vecka har inte barnen bloggat. Detta beror på att jag har varit iväg på nätverksträff. Sen i somras är jag Förstelärare. Det innebär ingen större förändring för er. Jag kommer inte att vara borta mer eller undervisa mindre. Någon nätverksträff då och då. Just denna vecka hopade det sig och blev en och en halv dag. 

Detta foto är på två bloggande tjejer från förra veckan. Nästa vecka får ni höra från barnen igen.


Nästa vecka kommer Rasmus Pagh och berättar om sitt arbete som professor i datavetenskap. Det ska bli spännande.

V. 47SkolaFritids
Måndag

Idrottshallen
Tisdag



OnsdagBadLekplats
TorsdagIdrott Föräldrabesök    

FredagLäsläxa
Bad



Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar