Kul att kunna

Kul att kunna

onsdag 21 december 2016

Vecka 51

Sista veckan. Vi har tränat på att reflektera kring vad vi har lärts oss om rymden. Målen har vi hela tiden haft framför oss så vi har vetat vad vi har arbetat mot. Vi reflekterade först tillsammans därefter gjorde vi övningen "Berättaren" i kooperativt lärande. Det är en arbetsstruktur där man delar med sig av kunskap. Barnen går omkring till musik (Star Wars givetvis ;-)) När musiken stannar ska de bilda par med den närmsta kamraten. De berättar sen något de har lärt sig om rymden för varandra. Musiken går igång och de vandrar vidare för att träffa en ny kamrat att utbyta kunskap med.


Berättare och lyssnare.
Här ser vi två pojkar i bakgrunden som studerar vår målvägg. Säkert för att uppdatera sig om vad målet var och vad vi har arbetat med.

Intressant samtal.

Så här de sista dagarna hade vi julpyssel. För att veta vad man kan pyssla med och var så skrev och ritad vi upp planeringen på tavlan. Dagen gick galant och mycket härligt pyssel blev det.












 Vi avslutade terminen med att ha Tomtesmyg tillsammans alla i F-3A. Barnen gick i små åldersblandade grupper och letade efter tomteluvor. På dem stod ett ord. Dessa ord skulle de skriva in på rätt plats i en text. Texten var adventsdikten När första ljuset brinner...
 Vi utnyttjade den nya parken som håller på att anläggas mellan Uppåkraskolan och Hjärupslundskolan.




 

Det var riktigt kallt...

 ...men väl i mål stod belöningen.




Vi har tränat på att ge varandra positiv feedback. Detta gör vi för att stärka gruppen och tryggheten i gruppen. Då tränar vi på att säga vad någon är bra på. Varje vecka får ett barn med sig Krille, en krokodil, hem. Innan de får med honom hem får alla säga var sin positiv sak om den som får med sig Krille. Alla positiva tankar skrivs ner i en bok som de sen därhemma kan läsa och suga åt sig av. De skriver sen en dagbok den veckan de har Krille hemma. Årets julkalender är en snällklender. Barnen får uppdrag varje dag att göra eller säga något trevligt till olika personer i sin omgivning. En dag fick de i uppdrag att skriva en komplimang till sin lärare. De tisslade och tasslade och skrev vid rast och skolslut. Man blir varm i hjärtat. Jag var ju tvungen att svara dem med en kollektiv feedback.


                              Krille som följer med barnen hem.

God Jul och Gott Nytt År till alla som läser i vår blogg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar