Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 9 mars 2012

Veckobrev v 11

Denna vecka har vi startat upp vattentemat med F-klassen. Vi tittade på Vattenmannen och Speed, en film om två vänner som bor nere i vattnet. Filmen handlade om vattnets olika former. Vi har pratat om vattenmolekylen och hur de beter sig i vattnets olika former. Nu vet barnen att den heter H2O.

Vi har fortsatt att arbeta kring tand och benfynden. Vi har mätt fynden och fortsatte hela veckan att mäta allt möjligt i klassrummet.

På torsdag kommer Osteolog, Erika Rosengren, och hjälper oss att ta reda på mer om fynden.

En liten påminnelse: Ta med en större låda till allt bokstavspyssel vi har gjort.

I veckan som kommer.

·                   Läs- och skrivutveckling Vi arbetar med bokstaven P. Ta gärna med något som börjar på bokstaven P till vårt bokstavsbord. Månkemire kommer att berätta om bokstaven P och vi ska träna på att skriva den fint. I läsgrupperna läser vi och försöker återberätta vad vi har läst. Vi tränar på vad en mening är och hur den är uppbyggd. Vi kommer att skriva om tandfyndet och om experimenten vi gör kring vatten.
·                   Matten Vi kommer att arbeta med addition, subtraktion och problemlösningar. Nu tar vi en extra träning med 10 kompisar. Träna gärna på dem hemma så de sitter i ryggmärgen.
·                    So/No Vi arbetar vidare med tandfyndstemat. Nu har vi kommit igång med vattentemat. Vi ska experimentera kring ytspänning och vad flyter och sjunker. 



v. 11
skola
fritids
Måndag
Läsläxa: ta med lässchema
Matteläxa: s.12-16
till fredag   
Idrottshallen
Tisdag

Båtlekan
Onsdag


sykort
Torsdag
Osteolog Erika Rosengren besöker oss.
Fredag
Matteläxan lämnas in








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar