Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 16 mars 2012

Veckobrev v 12

Se vilka härliga potatisgubbar det blev på veckans bokstavspyssel P. Nu finns de på utställning i matsalen.

Denna vecka har vi i vattentemat gjort olika experiment. Vi har tittat på vad ytspänning är och hur den beter sig. Vi har också undersökt vilka saker som flyter eller sjunker och varför det. I veckan som kommer ska vi titta på hur man renar vatten. På tisdag gör vi en utflykt till reningsverket i Staffanstorp för att se hur det går till. Vi blir där hela dagen och passar på att ha det lite mysigt på fina Gullåkra mosse tillsammans med F-klassen. Ta med matsäck, något att sitta på, överdragsbyxor eller galonbyxor och stövlar. Där är ganska blött eftersom det är mossmark.

Vi hade besök av Osteolog, Erika Rosengren i torsdags. Barnen var otroligt duktiga på att lyssna. Hon var här en dryg timme och barnen satt som ljus och var intresserade. Nu är vi väldigt inspirerade att arbeta vidare med tand och benfynden.

I dag (fredag) blev vi inbjudna till att titta på en brandbil. Brandmannen Rickard visade och berättade om bilen, en brandmans kläder och om vad man ska göra om det börjar brinna. Barnen var duktiga och kunde mycket.

I veckan som kommer.

·                   Läs- och skrivutveckling Vi arbetar med bokstaven C. Ta gärna med något som börjar på bokstaven C till vårt bokstavsbord. Månkemire kommer att berätta om bokstaven C och vi ska träna på att skriva den fint. I läsgrupperna läser vi och försöker återberätta vad vi har läst. Vi tränar vidare på att skriva meningar. Vi kommer att skriva om tandfyndet och om experimenten vi gör kring vatten.
·                   Matte Vi kommer att arbeta med klockan, hel och halvtimme och problemlösningar.
·                    So/No Vi arbetar vidare med tandfyndstemat och vattentemat och prata om vårdagjämning och våffeldagen.


v. 12
skola
fritids
Måndag
Läsläxa: ta med lässchema
Matteläxa: s.16-19
till fredag   
Idrottshallen
Tisdag
Utflykt till Reningsverket i Staffanstorp, ta med matsäck
Båtlekan
Onsdag
Musikskolan visar instrument

våfflor
Torsdag

Fredag
Matteläxan lämnas in


Om ni ska sjukanmäla ert barn ringer ni 046-251513


Lite bilder från Brandbilsbesöket.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar