Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 23 mars 2012

Veckobrev v 13

Veckobrev v 13

Denna vecka har vi i vattentemat pratat om vattenrening. Vi har visat hur det går till genom att rena vatten i klassrummet, vi har tittat på film och besökt ett reningsverk. I projektet tandfynd har vi skrivit om vilka djur tänderna hörde till. Jag fick ett mail från Erika Rosengren, osteologen, om att hon har pratat med arkeologerna som grävde på Lapptäcksbacken. De berättade att det har legat en storgård där i närheten och de tänker komma tillbaka och fortsätta gräva. Det ska bli kul att följa. Barnen ville såklart vara med och hjälpa till, men vi får nog stå bredvid och titta.

Vi har i vecka jobbat med klockan. De flesta barnen verkar ha bra kunskaper om när klockan är hel och halv. Några kan hela klockan och då har de fått träna på att läsa av den digitala klockan. Prata gärna om klockan hemma och gör dem uppmärksamma på vad klockan är när ni gör olika saker. Prata också om hur lång tid det är kvar till middag eller tv program. Nästa vecka kommer de att få uppgifter med sig hem där de ska ta reda på hur mycket klockan är när de gör olika saker och hur lång tid olika saker tar att göra.

Nu har intensivläsningsperioden tagit slut. Jag ser att barnen har varit flitigare och jag hoppas att detta har givit dem en skjuts i läsningen. Fortsätt att läsa mycket hemma. Vi gör en paus i läsläxa nästa vecka så ni kan arbeta med klockan. Där är lite läs och skrivuppgift i den.

torsdag ska barnen få dansa tillsammans med en danspedagog. Detta är ett inslag i kultursatsningen som görs i kommunen. Inget ombyte behövs.

fredag ska vi ha lite påskfest. Barnen får gärna klä ut sig den dagen. Vi kommer att pyssla, ha påsklekar och prata om varför vi firar påsk. Det är ingen idrott denna dag.

Denna vecka ska barnen göra ett nyval av elevens val. De som går på kör fortsätter med det.

I veckan som kommer.

·                   Läs- och skrivutveckling Vi arbetar med bokstaven X. Ta gärna med något som börjar på bokstaven X till vårt bokstavsbord. Det är en svår bokstav så det går bra med saker som innehåller x i ordet. Månkemire kommer att berätta om bokstaven X och vi ska träna på att skriva den fint. I läsgrupperna läser vi och försöker återberätta vad vi har läst. Vi tränar vidare på att skriva meningar. Vi kommer att skriva om tandfyndet och om experimenten vi gör kring vatten.
·                   Matten Vi kommer att arbeta med klockan, hel och halvtimme och likhetstecknet, öppna utsagor.
·                    So/No Vi arbetar vidare med tandfyndstemat och vattentemat och prata om påsk.


v. 13
skola
fritids
Måndag
Matteläxa: klockpappret
till fredag   
Idrottshallen
Tisdag

Båtlekan
Onsdag
Dans med danspedagog
Påskpyssel
Torsdag

Fredag
Påskfest
Matteläxan lämnas in.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar