Kul att kunna

Kul att kunna

fredag 29 maj 2015

Vecka 22

I veckan har vi fortsatt med att arbeta med multiplikation och division. För att förstå division och räkna ut vad t.ex 27/3 är så är kapsyler till bra hjälp. Här får barnen uppgifter att lösa med LYCKO.


Pojkarna sitter här och tränar på multiplikationstal. De har en kortlek med med uppgifter på som de spelar med.

Vi har även denna vecka arbetat med volym. Här tittar de på recept och ska räkna ut hur mycket som behövs om de ska baka en dubbelt så stor sats. De ska sen också räkna ut hur mycket de behöver köpa. Om de behöver 15 dl mjöl så behöver de köpa ett paket eftersom varje paket rymmer 2l. Det är bra att vara två så de kan resonera sig fram.


Här gör de en uppskattning på hur mycket olika saker kan rymma. Då är det bra att ha konkreta mått att testa med.

I detta arbete har barnen tränat på många förmågor. De analyserar, kommunicerar, använder sig av begrepp inom mätnings av volym, de hanterar informationen de får genom text och genom sina resonemang, de reflekterar och drar slutsatser som de sen prövar.

Barnen har själva mätt upp och gjort ett litermått.

Vi har i veckan jobbat mycket med rymdsagorna. De har förbättrat sina sagor och ritat bilder till dem.

Veckans KAK handlade om världens längsta byggnation. Hör med era barn om vad det är.

Både bad och idrott är utomhus från och med nu. Ha med en tröja eftersom det inte är någon sommarvärme än. I vattnet är det varmt så barnen har skoj ändå.





Vi har börjat gå igenom kläder som ligger i "upphittarlådan". Barnen har lite svårt att känna igen kläderna så vi ber er att komma inom och ta en titt. Vi har en låda i klassrummet och det är massor av kläder uppe vid expeditionen.

Som ni nog alla vet så är det inte Monika och jag som ska arbeta med klassen i 3:an. Barnen får fortsätta sin resa med lärarna i 3-5B. Det är Susanne Elg AppeIros som blir huvudansvarig för klassen. Marie Jönsson är den fritidspedagog som är knuten till klassen. I dag var Susanne med oss på förmiddagen så de fick lära känna varandra lite. Vi gick in i deras blivande klassrum. Det är mycket större än vårt så det blir härligt.

Eftersom barnen har jobbat på så flitigt så hade vi fredagsmys på eftermiddagen med musikaluppvisning, mattetrick, lek och lite popcorn.







Nu ska vi inte ha några fler läxor innan sommaren. Jag vill bara slå ett slag för att ni fortsätter uppmuntra era barn att läsa. De har blivit duktiga på att reflektera över sin läsning men det måste underhållas. Så läs mycket både för och med barnen, diskutera det ni läser för barnen och det barnen läser själva.

På måndag ska vi åka till Tottarp och hälsa på våra brevvänner. Det ska bli spännande. Tottarps skola är en liten byskola så det blir en ny upplevelse. Dessutom kanske några ska vara där i sommar. Då är det skönt att ha varit på besök innan.


V. 23SkolaFritids
MåndagBesöka Tottarps skola

Idrottshallen
Tisdag

Utedag

OnsdagBad



Torsdag
Idrott


FredagBad


Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar